Bildebok fra Gollegiella: Ravnenes kamp av Aino Hivand

13876702_652268834925497_1127659709893809248_n

 

Den tospråklige barneboka «Ravnenes kamp» fra Gollegiella er skrevet og rikelig illustrert av Aino Hivand. Hvis du er interessert i ny samisk litteratur så kan du bestille boka direkte fra forlaget.

Dá lea Gollegiella lágádusa varraseamos mánáidgirji, man lea Aino Hivand čállán garjjáid gižžu birra ja munnát herven. Jos duš leaš beroštupmi ođđa sámi girjjálašvuhtii sáhtat diŋgot njuolga lágádusas. «Ravnenes kamp» er en tospråklig barnebok som tar opp språk- og identitesproblematikk gjennom en fortelling om to ravner fra de to stedene Skare og Vyen. Gjennom hverdagslivet deres følger vi vyenravnenes kamp for å ta tilbake rettigheter  som de har tapt.

Boka er illustrert i fine farger, både tekst og illustrasjon er laget av Aino Hivand (f. 1947), hun er en samisk forfatter, billedkunstner og kunstterapeut som opprinnelig kommer fra Sør-Varanger. I dag bor hun i Manndalen. «Ravnenes kamp» er den fjerde boka hennes.

Baksidetekst: Vyen var et lite sted hvor også ravnene hadde sitt eget språk. Tre dagsreiser fra Vyen bodde Kong Skare med sine svartravner. Her hersket han over Vyen og Skare. Kongen bodde alene på slottet sitt, og han var meget forfengelig og egoistisk. Etter hans mening var skarespråket mye finere enn vyentungemålet. Dette hadde gjort skareravnene alt for stolte, og de hadde begynt å håne vyenravnene.

Bestill bøker fra Gollegiella Forlags bokbutikk!

Se andre bøker fra forlaget!

Artikkelen er publisert av Hilde Kat. Eriksen, Fiktum Faktum Frilans.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s